Algemene info - Over Lolaar


Lolaar Spuitgiettechniek BV is een groeiend, modern bedrijf.
We hebben een hi-tech, sterk geautomatiseerd machinepark onder ons dak wat we blijven vernieuwen en uitbreiden.
Met een bedrijfsoppervlak van 35.000m2 mogen we ons tot een van de grootste spuitgietbedrijven van Nederland noemen.

Wij ontwikkelen, produceren en verzenden volledig recyclebare thermoplast onderdelen. In diverse afzetmarkten zijn producten van ons te vinden. Wij zijn niet alleen in Nederland een bekende producent, maar ook ver buiten onze landsgrenzen is Lolaar te vinden. Van Nederland tot de Verenigde Arabische Emiraten, van China tot de Verenigde Staten. Dit doen we in een beheerst, gesloten en dus gezond productieproces met een volautomatisch grondstoffentoevoersysteem. Ons productieproces is bovendien zodanig ingericht, dat bijna al het productieafval weer binnen ons eigen bedrijf tot producten worden verwerkt. Economisch, schoon en milieubewust!

De belangrijkste afzetmarkten zijn voor ons de automobielindustrie, elektronische bedrijven, machine- en apparatenbouwers, verpakkingsindustrie en horticultuur. In ruim 35 jaar zijn wij gegroeid tot specialist in spuitgietproducten.

Per jaar verwerken wij ongeveer 20.000 ton grondstof tot eindproduct. Naast nieuw aangekochte grondstof en regranulaten, hergebruiken wij ook ons eigen productieafval om weer nieuwe producten van te vervaardigen.
  

Bijna al onze producten worden op klantvraag (en forecast) geproduceerd. De machineplanning wordt zo optimaal mogelijk gemaakt om de capaciteiten van ieders machine goed te benutten. Dit maakt ook mogelijk dat de manier van verpakken gebeurd naar wens van onze klant. Aantal in een zak, aantal in een doos, aantal op een pallet, in overleg is veel mogelijk! Daarnaast hebben wij veel automatische etiketteer machines waardoor de door u gevraagde etiketten direct op de producten geplakt kunnen worden.
  

Naast ons eigen magazijn beschikken we ook over een beheerste voorraadlocatie bij onze huistransporteur. Vanuit daar worden veel pallets verladen om zo de leverbetrouwbaarheid te kunnen garanderen. Aangezien we ver over zee leverancier zijn, is transport in zeecontainers ons niet vreemd. Maar ook transport met trailers behoort tot de mogelijkheden. Vanuit ons eigen magazijn kunnen vrachtwagens geladen worden op ons eigen terrein.
  

In een speciale, afgezonderde en beveiligde ruimte liggen veel matrijzen ter opslag. Deze variŽren tussen de 140 kg en 10 ton. Zowel onze eigen matrijzen als matrijzen van onze klanten liggen hier. Als goed huisvader gaan wij hiermee om.