Geschiedenis 
"Door schade en schande wijzer geworden..."


Antoon en Francien Loverbos hebben op 1 april 1982 het bedrijf Lolaar Spuitgiettechniek BV in hun woonboerderij in Ommel opgezet.

Ze produceerden toen onder andere plastic munten voor de horeca. Het assortiment breidde zich al snel uit. De handen moesten nog verder uit de mouwen gestoken worden.

Lolaar bleef groeien. Het groeide op de Stegen naar 3 man personeel en 11 machines. Dit werd in 1992 te klein.
Lolaar verhuisde naar de Dwarsdijk in Helmond. Een bedrijfspand met een ruimte van 2.800m2. Door de snelle groei bleek al snel dat ook dit niet voldoende doorgroeimogelijkheden bood.

In 2000 was het pand aan de Waterbeemd klaar en kon weer alles verhuisd worden. Vandaag de dag zitten we nog steeds in ons pand aan de Waterbeemd, maar is ook hier flink doorgegroeid.
Een aantal omliggende terreinen behoren inmiddels ook tot het ‘Lolaar terrein’ en de vraag is of dit voor de toekomst voldoende zal zijn.

Op dit moment wordt er bij ons 24 uur per dag, 7 dagen per week gewerkt om het machinepark draaiende te houden en de klantorders volgens afspraak te leveren.

Het aantal machines én medewerkers blijft groeien. De toekomst zal uit moeten wijzen of deze locatie voldoende mogelijkheden biedt voor wellicht een volgende generatie?

Dat Lolaar groeit, laten onderstaande cijfers duidelijk zien:

 

 

 De boerderij waar het allemaal begon


Een van de eerste machines in de Stegen


Het machinepark op de Dwarsdijk


Onze huidige locatie aan de Waterbeemd in Helmond