Technieken


Kwaliteit en continu´teit zijn belangrijk voor ons. Wij leveren een breed scala aan producten en spelen met onze productontwikkeling in op de vraag van de markt, en dus de klant. Wij produceren meer dan 1.000 verschillende producten; van massaal eindproduct, tot de meest verfijnde technische onderdelen. Producten van 0.5 gram tot een gewicht van 7 kg; producten waarvoor een sluitkracht nodig is van 15 ton tot een sluitkracht van 1.150 ton; in series van 10 stuks tot series van 125 miljoen stuks; in 1 kleur tot een diversiteit van 100 kleuren.

Spuitgiettechnieken
Compact spuitgieten is een algemene vorm van spuitgieten. Warme kunststof wordt in een matrijs gespoten zonder dat er verdere bewerking plaatsvindt. De kunststof koelt af en daarna wordt het product uit gestoten.

Naast deze algemene vorm van spuitgieten is Lolaar ook bekwaam om andere technieken van spuitgieten toe te passen.

Inmould labelen
Een logo, merknaam of identificatie vast in het product laten opnemen. De kunststof vast tegen een folie met opdruk spuitgieten bespaart latere kosten van het opdrukken van de klantwens.

2K
2K spuitgieten is een techniek die het mogelijk maakt om 2 verschillende eigenschappen van  kunststoffen, kleuren,  of andere attributen mogelijk te maken. Het inzetten van stalen onderdelen, het produceren van een product met een hard en een flexibel gedeelte, of een combinatie van blauw en wit, voor dit alles draaien wij onze hand niet om.

Gasinjectie       
Met een aantal van onze grootste machines kunnen wij door middel van gasinjectie producten maken. Dikwandige producten kunnen wij produceren zonder inval -> de binnenkant is als het ware hol.

 Compact spuitgietenImould labelen


2K